Ingebruikname van een KLOVER pelletkachel

Zodra uw KLOVER pelletkachel geïnstalleerd is, is de inbedrijfstelling een essentiële stap om uw kachel te configureren en te begrijpen hoe hij werkt. Dit moet bij voorkeur worden uitgevoerd door een gecertificeerde technicus.

Te volgen stappen

1. Vul het pelletreservoir. U kunt het vullen tot maximaal 2 cm data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>onder de afdichting van het laadluik.
  2. Controleer of data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>het laadluik en data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>de vuurkistdeur goed gesloten zijn.
  3. Steek de stekker van het stopcontact in de kachel. Over het algemeen bevindt de aansluiting zich aan de data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true> achterkant van de kachel. Bij platte modellen bevindt het zich aan de data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>voorkant van de kachel aan de onderkant. De stekker correct in het stopcontact steken
  4. Steek de kachel aan door data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>de I/O-knop op positie I te zetten. Deze knop bevindt zich naast het stopcontact op de kachel. De LED's op het data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>bedieningspaneel gaan branden als de stekker correct is aangesloten.
  5. Plaats 3 batterijen (AAA) in de afstandsbediening.
  6. Stel de afstandsbediening in op de gewenste taal (FRE voor Frans) met de toetsen
  7. Er verschijnt een bericht Voor installatie. Druk op NO.
  8. Blijf op de Set-toets drukken totdat het data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>hoofdmenu wordt weergegeven. Als de melding data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>Device not found (Apparaat niet gevonden ) verschijnt, verwijzen wij u naar ons artikel Apparaat niet gevonden
  9. Druk op de knop Instellen om naar de kachelinstellingen te gaan. Ga vervolgens naar het menu data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>Stand-By, dat u kunt activeren door te drukken op . A data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true> zou moeten verschijnen. Als u Stand-By niet activeert, wordt de thermostaat met afstandsbediening niet geactiveerd.
  10. Ga naar het instellingenmenu van de kachel door op de Set-knop te drukken. Ga vervolgens naar het menu data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>Eerste lading. Er verschijnt een bericht data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>PAR CHARGER IN OFF PREMI UP. Druk op zodat de boor kan draaien. Dit is een belangrijk punt omdat dit de eerste ontsteking is, dus u hoeft dit maar één keer te doen. Als u deze stap overslaat, is het mogelijk dat de kachel niet ontsteekt omdat er niet genoeg pellets in de inferno zitten. Het laden duurt ongeveer een minuut en 30 seconden.
  11. Ga naar het instellingenmenu van de kachel door op de Set-toets te drukken. Ga vervolgens naar het menu data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>Klok instellen. Stel de data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>tijd en de datum van de kachel in met behulp van .
  12. Schakel ten slotte de pelletkachel aan met de afstandsbediening door te drukken op de toets . Wacht ongeveer 10-15 minuten tot er een vlam verschijnt.

Wanneer de kachel voor het eerst wordt aangestoken, kan hij naar verf ruiken en een nevel verspreiden. Geen paniek, dit is gewoon verf die zich afzet op het toestel omdat het nieuw is. Dit fenomeen doet zich voor tijdens de eerste en tweede ontsteking.

Ventileer de ruimte goed tijdens deze periode. Laat de pelletkachel ongeveer 1 uur op vol vermogen werken (vlamvermogen 5 en ventilatorvermogen 1-2). Eens dit gedaan is, kunt u uw pelletkachel normaal gebruiken.

Deze pagina afdrukken - Laatste update : 2023-06-10 15:58:40