Alarm AL 05

Het alarm AL 05 - ALLUMA FAILURE verschijnt op de KLOVER pelletkachels wanneer de temperatuur gemeten in de verbrandingskamer (180°C) niet bereikt wordt binnen de opgegeven tijd na ontsteking (15 minuten).

Dit kan het gevolg zijn van de kwaliteit van de brandstof (pellets met te veel vocht), de temperatuursensor (die zich boven in de vuurkist bevindt) of een verstopping van het bougiekanaal.

Resolutie

Het alarm treedt op nadat de vlam verschijnt
  1. Er is data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>een metalen plaat aan de bovenkant van de verbrandingskamer. Haal de plaat uit het apparaat en controleer of de bovenkant van de plaat vrij is van as.
  2. data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>Het zichtbare staafje achter (de vlamsensor) moet ook schoon zijn (geen as of residu eromheen).
  3. Houd de data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>ontstekingsknop van de afstandsbediening ingedrukt tot de tekst Final cleaning verschijnt.
  4. Wacht ongeveer 10 minuten tot de kachel klaar is met zijn reinigingscyclus.
  5. Het toestel reinigen: de as legen, de vuurkorf reinigen en stofzuigen
  6. Zodra Off op de afstandsbediening verschijnt, kunt u de verwarming opnieuw opstarten.
Er is geen vlam voordat het alarm afgaat
  1. Controleer of de kroes schoon is
  2. Controleer het pelletniveau in de tank
  3. Controleer of het pelletopslagdeksel en de vuurkistdeur goed gesloten zijn.
  4. Houd de data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>ontstekingsknop van de afstandsbediening ingedrukt tot de tekst Eindschoonmaak verschijnt.
  5. Wacht ongeveer 10 minuten totdat de kachel zijn reinigingscyclus heeft voltooid.
  6. Het toestel reinigen: de as legen, de vuurkorf reinigen en stofzuigen
  7. Zodra Off op de afstandsbediening verschijnt, kunt u de verwarming opnieuw opstarten.

Deze pagina afdrukken - Laatste update : 2022-10-25 13:53:31