Alarm AL 08

Het alarm AL 08 - NO DEPRESS verschijnt op KLOVER pelletkachels als de trek in het rookkanaal onvoldoende is of als de klep van het pelletreservoir open blijft staan.

Resolutie

1. Controleer of het pelletluik goed gesloten is (er is een data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>contactsensor aanwezig) en of de pakking in goede staat is en goed zit.
  2. Controleer of de 2 ronde magneten die de deur van het pelletreservoir vasthouden in goede staat zijn en of er niets aan vastzit (waardoor de deur niet goed zou kunnen sluiten).
  3. Controleer of de deur van de aslade goed gesloten en vergrendeld is.
  4. Controleer of de luchtinlaat aan de achterkant van de kachel niet geblokkeerd is.
  5. Houd de data-toggle=tooltip data-placement=top data-html=true>ontstekingsknop van de afstandsbediening ingedrukt tot de tekst Eindschoonmaak verschijnt.
  6. Wacht ongeveer 10 minuten totdat de kachel zijn reinigingscyclus heeft voltooid.
  7. Het toestel reinigen: de as legen, de vuurkorf schoonmaken en stofzuigen
  8. Zodra Off op de afstandsbediening verschijnt, kunt u de verwarming opnieuw opstarten.

Als de bovenstaande oplossing niet werkt:

De drukschakelaar detecteert niet de juiste druk bij het bedienen van het toestel, dit kan erop wijzen dat een vuurkistelement wel/niet volledig gesloten is of dat het rookkanaal verstopt is. Laat uw schoorsteenveger uw rookkanaal controleren of schoonmaken.

Deze pagina afdrukken - Laatste update : 2022-10-23 01:44:11